O Izbie
Zadania Izby
Zarząd
Historia Izby
Adresy i Kontakty
Nauka Zawodu
Lista Zawodów
Egzamin Czeladniczy
Egzamin Mistrzowski
Nauka i Praca
Struktura Terytorialna
Cechy Rzemiosł
Spółdzielnie Rzemieślnicze
Działalność Izby
Aktualności
Kursy i szkolenia
Egzaminy
Porady prawne
Ochrona środowiska
Informacje
Aktualności - Archiwum
Z Historii Rzemiosła
Dokumenty
Wydawnictwa
Projekty
Platforma EWR
Pokaż Swoje Kwalifikacje 2
Innowacje Rynku Pracy
Przyszłoœć Edukacji Zawodowej
 

Informator
Rok 2008

Napisz do nas

 
 Jesteś naszym  077457  gościem. Dzisiejsza data:  09.03.2021  

Egzaminy w zawodzie KELNER


Izba Rzemieślnicza i Przedsiębiorczości w Białymstoku uprzejmie informuje, że w ślad za nowelizacją ustawy o rzemiośle (art. 3, ust 3a – tekst jednolity Dz.U. 2015 poz. 1182) Zarząd Związku Rzemiosła Polskiego Uchwałą Nr 6 z dnia 21 marca 2016 r. ustalił standardy wymagań egzaminacyjnych na egzamin mistrzowski i egzamin czeladniczy przeprowadzany przez komisje egzaminacyjne izb rzemieślniczych w zawodach: operator maszyn i urządzeń do przetwórstwa tworzyw sztucznych, podkuwacz koni oraz kelner.

W związku z powyższym Izba Rzemieślnicza i Przedsiębiorczości w Białymstoku od miesiąca czerwca 2016 r. będzie przeprowadzała egzaminy w zawodzie kelner (kod zawodu 513101) na poziomie czeladniczym (nr standardu 132/cz) i mistrzowskim (nr standardu 132/m).

Zamieszczono dnia: 2016-04-05

... powrót



Izba Rzemieślnicza i Przedsiębiorczości w Białymstoku
ul. Warszawska 6, 15-950 Białystok, tel. 74-35-403
Wydawca serwisu: Podlaskie Biuro Internetowe